Välkommen till min blogg

här försöker jag tömma min hjärna, alla tankar som snurrar runt och runt. jag är varken mer eller mindre, bättre eller sämre utan helt enkelt bara Jag.

dum kommentar.

Publicerad 2007-10-30 18:32:30 i Allmänt,

image30

Jag måste helt enkelt berätta om en riktigt mysko mening som en mkt trevlig [förvånansvärt nog] polis kläckte ur sig till mig. Men först bör jag nog berätta lite bakgrundshistoria om denna jättekonstiga händelse som fortfarande gör mig lite kallsvettig och nervös.

Jag satt en dag helt lugnt hemma vid datorn när jag plötsligt fick påhälsning av 4[!?] poliser som artigt plingade på och berättade att jag skulle förhöras och att vissa diverse andra grejer skulle utföras. En lite smått chockad och överraskad Kaffo sa helt enkelt "öhh,okej" och bjöd in dom i lägenheten. Jag blev upplyst om att dom behövde se mitt leg och att dom senare skulle förklara vad allt handlade om. Polisen stod ett tag i hallen och dividerade om hurvida jag skulle med till polisstationen eller inte men efter en blick på mig så beslutade dom sig för att det inte behövdes[ säkert pga att jag såg ut som en skrämd hare som tröstade sig hos sin mkt trogna hund]. Tillslut så hamnade jag självklart i köket med den av poliserna som såg minst sagt extremt biffig och skrämmande ut. Efter lite småfrågor så började jag sakta förstå vad allt handlade om och visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Biffen sa iaf lite smått fundersamt åt mig att när dom slog på mig så hittade dom ingenting, jag har inte ens ett pass! [ vilket på han lät som om det var världens konstigaste grej] Efter mkt om och men så började allt iaf falla på plats och när poliserna hade letat klart i lägenheten och verkade nöjda så kom vi mot slutet av förhöret. Då säger den här jätteskräckinjagande polisen att han tror på mig! Då sken jag upp som en sol och tittade tacksamt på han[måste faktiskt erkänna att det tidigare snacket om fängelse inte tilltalade mig så mkt] och tänkte att nu måste juh allt lösa sig, tyvärr var det inte riktigt så enkelt men det behöver jag inte berätta något vidare utförligt om just nu.

Polisen som förhörde mig behövde iaf gå ut och ringa till chefen sin och medans han gjorde det så sattes en annan polis på att "vakta" mig. Som tur var så verkade den här polisen mkt snällare och berättade att han jobbade speciellt med ungdomar och droger osv, vi pratade ett tag och han tröstade mig och sa att det säkert skulle ordna sig.tillslut kom biffen tillbaka och pratde med dom andra och underättade mig om att dom kunde fara nu och skulle höra av sig till mig inom kort. Men, nu till saken, innan dom for så stod jag i närheten av den snälla polisen och han klappade mig förtröstansfullt på axeln och sa " du vet, du behöver inte vara rädd för polisen" [wtf !?]Jag stirrade lite smått på han log men tänkte bara "vad fan var det där för nån kommentar?" självklart behöver jag väl vara rädd för polisen om dom kommer och gör husrannsakan och diverse andra grejer, sen är det väl så att varje vettig människa har en inneboende skräck för polisen[med betoning på vettig] Slutade iaf med att Polisen for och helt av automatik så sa jag " ha det så bra" innan dom stängde dörren[?!] stod ett tag lite smått chockad i hallen och skällde ut mig själv för vad jag hade sagt. "ha det så bra", vad är det för nån kommentar egentligen att säga till folk som har rotat igenom lägenheten min, skrämt skiten ur mig och fått mig att tro att jag ska hamna i fängelse?. Men jag skyller på att jag har fått en alldeles för bra uppfostran av mina kära föräldrar för att bete mig otrevligt bara på grund av en sån liten sak [inse ironin]

Så den dagen blev mkt intressant och adrenalinkicken jag fick räckte långt in på natten, jag kan juh också underrätta alla om att jag har varit förbi på polisstationen och är inte misstänkt för något längre, så hetsa inte upp er.

Sen måste jag även tillägga att jag efter den här händelsen inte tycker annorlunda om poliser, förstår varför dom var tvugna att göra som dom gjorde, vem vet, jag hade juh kunnat vara en härdad kriminell människa som bara har lyckats undgå upptäckt hittills ;)
Kan dock känna mig rätt nöjd över att dom inte tyckte att min lägenhet såg ut som en knarkarkvart iaf.

Det här bevisar bara att mitt motto alltid stämmer " det löser sig tillslut", men jag måste erkänna att det har varit några nervösa dagar.

                                                          image29

Ny lägenhet,nya bravader.

Publicerad 2007-10-22 12:25:54 i Allmänt,

Idag så ringde Pitebo till mig och informerade mig om att jag låg först i kön på en tvåa som jag hade tackar ja till. Jag blev faktiskt aningen chockad eftersom jag aldrig trodde jag skulle kunna få en tvåa med så få poäng som jag hade, men där ser man. Ibland har man tur. Så nu är Kaffo grymt lycklig och planerar redan vad som måste inhandlas och fixas innan flytten. Lägenheten är också mkt,mkt billigare än den här och inte så mkt mindre faktiskt,den är på 52 kvadrat. Med en rejäl balkong dessutom,den balkongen som jag har på den här är grymt mkt smalare.

Hyran ligger iaf på 3487 kr eller nånstans där i närheten, minns inte exakt nu. Och området är skitfint, enda nackdelen är dock att jag kommer att få lite längre till ICA, men i andra hand så kommer jag att hamna fruktansvärt nära statoil och en liten kiosk där man iaf kan handla det nödvändigaste.

Så nu vet ni, blev inte ett så intressant inlägg den här gången men ja, jag har helt enkelt inte så mkt annat intressant att berätta.

Dagens länk går till youtube där jag hittade en riktigt bra gjord musikvideo gjord på mitt favoritspel som jag ska börja om att spela igen, nämligen Final Fantasy 9. Den är värd att se även för er som inte spelar Final Fantasy.

http://www.youtube.com/watch?v=YFe2BSOvD4o

Och bilden blir självklart på min nya lägenhet.

image27

Så lev och må bra mina vänner, det ska iaf jag göra i väntan på min nya lägenhet :D

Superhurtig och konstig.

Publicerad 2007-10-18 14:56:05 i Allmänt,

Idag så har jag varit på stan i hela TRE timmar med min supergravid väninna[för att låta lite vuxen] Marie och kollat på diverse saker och gjort bort en hel massa ärenden, var till och med nog så duktig så jag gick in på banken och startade ett sparande[vilket betyder att dom kommer att dra 600 spänn från mitt konto varje månad till ett annat] kände mig efter det mkt lätt om hjärtat och lunkade vidare med Marie på diverse affärer som jag nästan aldrig är in på. Slapp alla tråkiga affärer som innebar kläder och gick direkt på dom roligare,tex pysselaffären panduro och ICA. Sen var vi även in på mer nödvändiga affärer där det säljs diverse hudvårdsprodukter och smink. Marie har varit så busig så hon ignorerade varningen folk gav hon om att man inte ska blondera håret när man är gravid pga alla hormonförändringar osv som kan påverka resultatet. så hon har helt plötsligt fått orange/gult hår hör och häpna som hon ville försöka åtgärda,så vi styrde våra steg mot H&M där hon efter lite experthjälp av en tjej som åtminstonde verkade kunna sin sak bestämde sig för en färg som ska göra håret askblont,så nu håller jag stenhårt tummarna för att det ska ordna sig med hårproblemet hennes. Vi såg även reklambanners för att dom ska fira småstaden i helgen som tydligen har funnits i 18 år nu, vilket skulle firas med ansiktsmålning, godis, reflexer och nån sorts radiobils tävling. Man kunde även vinna ett körkort eller presentkort nån gång under helgen, så jag och Marie beslöt oss för att imorgon om hon orkar komma in till stan så ska vi på småstaden och få oss en ansiktsmålning var och förhoppningsvis ett körkort eller någonting likvärdigt.Dagen avslutades iaf med att vi gick på thaigarden och käkade lunchbuffé och sen gick på ICA där jag tänkte hämta ut min nya mobil, men tji fick jag, när jag efter en lång väntan kom fram till kassan så upplyste kassörskan mig med en konstig blick att jag var på fel affär, mobilen skulle hämtas ut på Coop. då gav jag upp och gick snopet hem medans Marie cyklade hemåt med sin mamma som vi träffade utanför ICA av en slump.

Jag måste juh också berätta om en grej som jag skäms grymt mkt över nu men ändå lyckades göra idag.jag hade aldrig i livet någonsin förväntat mig detta och jag har alltid dumförklarat alla andra som har gjort det, jag köpte en parfym för 345 kr! och inte nog med det,parfymen jag köpte var en Jennifer Lopez parfym dessutom. Jag som alltid har sagt att det är slöseri att lägga så mkt pengar på parfym och att man inte ska stödja kändisar som sätter sitt namn på allt möjlig skit. Hade seriösa moraliska funderingar när jag på vägen hem med påsen insåg vad jag faktiskt hade gjort[dubbelmoral] men till mitt försvar så säger jag att parfymen luktade riktigt,riktigt gott faktiskt.

Så nu sitter jag här och tittar på min alldeles för dyrt inköpta parfym och undrar om det var värt det.Men ibland måste man väl också få ha lite moralisk dekadens, jag kan juh inte alltid vara perfekt [?!]

Så nu har ni fått höra om min väldigt hurtiga,sociala och allmänt skrämmande dag med moraliska förfall men även mkt glädje.

Bilden idag blir på Mange och Marie[som jag har snott från maries pixbox] dom blivande föräldrarna.

image25

Sen måste jag även visa en bild på den extremt dyra parfymen som jag inhandlade idag men egentligen konstigt nog är rätt nöjd med faktiskt.

image26

Måste även göra ett tillägg såhär i efterhand och berätta att min och Maries supersniffning av alla parfymer nu har lett till att jag har fått en grym huvudvärk, så ett tips från mig, sniffa på max tre parfymer per dag.

seriös för en gångs skull..

Publicerad 2007-10-15 12:39:15 i Allmänt,

image23


Hör och häpna,nu ska jag faktiskt skriva mitt första seriösa inlägg på denna blogg. Har dock ingen idé just nu vad det ska handla om,förutom att det ska vara ett mkt seriöst och deprimerande inlägg.

I helgen har det faktiskt inte hänt så mkt otroligt nog men sant. Fredagen såg jag lite film med stefan och hjalmar sen somnade jag tidigt som fan. var helt slut,kan bero på att jag först lyckas vända på dygnet och sen när jag vänder tillbaka det så vaknar jag klockan fem på natten istället. Men men,hellre det kanske.

Lördagen blev det rätt mkt wowspelande,eller ja,satt iaf inne på wow länge men spelade inte så mkt. Jag och Carro försökte iställe få den nya funktionen som kallas för voice chat att fungera för hon,efter mkt om och men så bestämde vi oss dock för att joina några guildkamrater i vent istället. men, då fungerade inte vent för Carro heller. så micke,en i guildet fick försöka hjälpa hon att få till det,hjälpen involverade en massa bilder som skickades över msn och diverse in och utloggningar på vent.Tillslut så fick iaf Carro det hela att fungera och vi hann göra hela två quester innan hon blev tvungen att logga och fara på krogen[?!] så då blev jag lämnad helt själv utan något att göra, så jag återgick till att farma ores ett tag. Sen hade jag turen att Adam[räddaren i nöden] kom och räddade mig från en kväll som såg ut att kunna bli jäkligt enformig, slutade iaf med att vi hamnade hos min helt underbara granne,som satt och ölade med diverse folk och trugade på oss den absolut godaste poatisgratängen jag har ätit på länge [note to myself: fixa receptet]

Fick även höra världens dummaste komplimang den kvällen, en lite väl nykter [ja,jag menar nykter] människa sa " jag måste bara säga att du har riktigt fina läppar, får jag kyssa dom?" [WTF?!] jag stirrade först lite chockat på han och skrattade han sedan rakt upp i ansiktet och upplyste han om att det inte riktigt var min grej och återgick till att sänka ännu en öl.

kvällen/morgonen slutade iaf med att jag gick tillbaka till min lägenhet i ett lite smått berusat tillstånd,hinkade i mig 5 liter vatten och somnade vid åtta snåret ungefär och sov bort hela dagen[ dock vände jag inte på dygnet utan vaknade kring halv fem i morse] *stolt* jo,jag var faktiskt vaken i 5 timmar på kvällen igår också men gick och la mig tidigt.

Så nu vet ni nyfikna människor lite mer detaljer från min händelserika*host* helg.

[För övrig så fick jag även reda på en intressant grej i helgen som innebär att en människa ska få stryk så det bara sjunger om det nästa gång jag råkar ha turen att stöta på hon. så nu vet ni,står det i PIteå tidningen att en brud har blivit misshandlad med en mobil så kan ni vara säker på att det är jag som är den skyldiga.]


Länken idag går till den sjukt roliga reklamen som Tobbe var så snäll och skickade till mig för andra eller tredje gången. 

www.kossan.se/toyota_rav_4.htm

Och på tal om Tobbe,han totalratade min idé om att han skulle skaffa en blogg där han kunde skriva om hur många ölburkar han kan få ihop på en vecka[fattar inte varför]

image22


image24

tapettjuvs mysteriet.

Publicerad 2007-10-12 08:34:09 i Allmänt,

Dom senaste dagarna så har jag hört extremt mysko ljud från balkongen,det har låtit precis som om nån granne har stått och knackat på ena kortsidan,ni som har varit här vet juh att balkongen min är som ett minirum,inglasad och allt så jag har fattat nada.detta mysko ljud har gjort stackars mig helt konfus och ibland orolig över att jag har blivit helt knäpp och inbillat mig saker, för varje gång jag har gått dit och kollat så har det inte funnits något där,och ingen granne har varit ute på sin balkong. Men, igår då jäklar insåg jag till min häpnad att jag hade stora vita fläckar på väggen där gubben som bodde här innan hade tyckt det var smart att smälla upp en tapet. Då klickade det för smarta kaffo,en tapettjuv hade varit i farten! det jag hade hört var alldeles säkert en fågel som pickade loss min extremt fina *host* tapet på balkongen.sen upptäckte jag även att den tjuvaktiga fågeln har varit i askoppen och snott fimpar också(?!). tapeten kan jag förstå,förmodligen så håller den väl på med att bygga ett bo i närheten, men fimpar?? det måste juh vara en nikotinberoende fågel till tjuv, jag säger bara det,dagens samhälle,det går bara utför.

Ja, i vilket fall så blev jag tvungen att försöka se om det verkligen var en fågel,så jag tänkte att jag skulle smyga mig på den nästa gång jag hörde ljudet. och,vad hörde jag inte i morse när jag vaknade om inte fågeln. jag smög sakta fram till fönstret och drog extreeeemt långsamt upp persiennen,och där var den,tamefan den rundaste lilla fågel jag någonsin har sett, den måste ha haft minst 7 hekto övervikt!jag säger åter igen,dagens samhälle alltså.

Först tänkte jag knacka lite på fönstret så han skulle sluta hacka tapeter men insåg snabbt att risken för hjärtinfarkt skulle vara stor för den stackars lilla fågeln så jag lät den helt enkelt vara, den var juh ändå rätt söt.

Dock måste jag lätta mitt hjärta och erkänna att när jag kom på att jag hade en tapettjuv så övervägde jag faktiskt seriöst att skjuta den med en luftpistol.

men då är juh jag,kaffo,en snäll och omtänksam människa som bryr mig om alla små varelser på denna planet[?!]så det kommer nog att bli så att jag istället får köpa fågelmat så den slipper gå hungrig över vintern[jag är faktiskt snäll]

kan juh faktiskt vara rätt mysigt att ha en liten övergödd fågel som man kan titta på när man har tråkigt på morgonen.

men,nu kan jag iaf känna mig lugn och trygg när jag vet vem den mystiska tapettjuven är och åter igen i lugn och ro kunna utföra mina dagliga aktiviteter här hemma[och kanske också våga mig ut på balkongen igen]


med tanke på alla varelser som existerar på denna jord så blir dagens länk en liten filmsnutt som en wowpolare var så snäll och skickade till mig igår http://www.youtube.com/watch?v=sHzdsFiBbFc

[och på tal om wow,jag fick mitt epic flying mount igår! 5200 guld fattigare,men det var det säkert värt]

dagens bild blir såklart på en liten fågel med tanke på dom senaste dagarnas mysterium.

image21

Jag måste faktiskt avsluta dagens inlägg med att säga att jag är ganska stolt över att ha lyckats lösa detta mysterium och känner mig som en riktig mästerdetektiv :D så nu vet ni,hör ni konstiga ljud från balkongen,saknas det fimpar i askoppen och har ni stora fläckar med tapeter borta.då är det garanterat en övergödd stadsfågel till tjuv som terroriserar er! så var på er vakt.

sannanas

Publicerad 2007-10-11 11:24:38 i Allmänt,

Jag måste bara tillägna ett helt inlägg till min kära vän till klantarsel sanna aka sannanas. Fick idag höra om en händelse som inträffade i måndags när hon av någon mystisk anledning stod på en sten[antar att hon menade en storsten och inte ett gruskorn,hoppas kan man juh iaf] och helt sonika bestämde sig för att vara lite galen och HOPPA ner från den, sagt och gjort.sanna hoppade,och landade helt fel [kan man förvänta sig något annat av hon] (?!) och bröt foten.självklart så fick sanna ont,men karlakarl som hon är så ignorerade hon smärtan och skuttade hem på ett ben i förhoppning om att det skulle kännas bättre dagen efter[optimist,javisst]. Tyvärr så hade inte sanna den turen utan dagen efter så vaknade hon upp och insåg till sin förskräckelse att hon inte kunde röra på foten,självklart blev det då att åka in till akuten och tillbringa massor med timmar som hon säkert hade kunnat använda till mkt vettigare saker om hon inte hade varit så klantig :D. På akuten så konstaterade dom tillslut att sanna hade fått en ledbandsskada och att hon hade brutit den med en 3 mm stor benbit som var lös,inte nog med det,sen till sannas förvåning så tog dom inte ens och gipsade den.utan hon fick ett fint litet bandage och skickades sen hem. notan gick iaf på 800 spänn och allt bara pga att sanna helt enkelt inte kunde hålla sig ifrån att klanta sig :D

Sen när hon kom hem så hände ännu en helt sjuk grej som bara sanna lyckas med,men det är upp till var och en som är nyfikna och vill veta att själv läsa på hennes blogg som hittas på denna länk  www.sannanas.blogg.se
Dock av olika orsaker så kommer inte den händelsen att postas i sannas blogg riktigt än[nu blev ni nyfikna va?]

Det är tur att jag har sånna här vänner som kan förgylla min vardag och låter mig skratta åt deras olyckor,jag kommer juh bli skitgammal om jag alltid ska få skratta så här mkt!

Jag bör kanske avsluta inlägget med att jag verkligen,egentligen tycker mkt synd om sanna och jag hoppas att det ska läka fort[måste juh säga något snällt så jag inte låter helt oempatisk]

image20


bilden i detta inlägg blir såklart på dagens huvudperson sannanas.

förvandling.

Publicerad 2007-10-10 03:15:38 i Allmänt,

Jag har insett att jag nog får ta och göra om min blogg lite,skriva om alla ytterst intressanta *host* grejer som jag gör på dagarna.annars kommer jag aldrig att få skriva något i den eftersom jag inte verkar sitta och filosofera över så många olika saker numera.

Så från och med nu kommer detta att bli bloggen om kaffos extremt intressanta och avancerade liv där allt om hennes vänner,familj och diverse andra ytliga kontakter kommer att förtäljas. Förutom dom små sällsynta händelserna som är av så ytterst pinsam eller privat karaktär så att dom helt enkelt inte går att nämna av respekt för dom berörda parterna och vissa regler som säkert existerar om vad som är socialt accepterat att skriva om i en blogg som är tillgänglig för alla att läsa. [ för jag bryr mig faktiskt verkligen om sånt..faktiskt..jag lovar :D  ]

Sen för att piffa upp det hela så blir det nog att krydda det med en högst intressant länk jag har lyckats hitta eller en bild som jag helt enkelt bara måste dela med mig av till alla för att berika deras liv, som säkert egentligen är mkt mer intressant än mitt och inte alls behöver bli berikat av några små bilder eller ord för att kännas fullständigt givande:D

så med dom orden så inviger jag härmed kaffos new and improved blogg.

read it and weep.


Dagens länk blir http://www.darklegacycomics.com/index.html som en liten wowspelare tipsade mig om.den sidan har fått mig att skratta så mkt så jag säkert har förlängt mitt liv med en hel dag åtminstonde:D

image18

den här bilden blir det helt enkelt för att jag känner mig lite smått sentimental och längtar tillbaka till sommarkvällarna när man satt på strömlida och snackade skit med diverse vänner.tycker själv den fångade den helt underbara och lite sagolika utsikten som är där, om man nu ska vara ännu mer mjuk och poetisk(?!) [men fan ta turisten som satt ivägen]

Om

Min profilbild

Kaffo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela