Välkommen till min blogg

här försöker jag tömma min hjärna, alla tankar som snurrar runt och runt. jag är varken mer eller mindre, bättre eller sämre utan helt enkelt bara Jag.

positiv tomhet.

Publicerad 2011-03-31 15:11:50 i Allmänt,

Jag har haft några dagar nu där jag har känt mig totalt tom, fast inte på ett dåligt sätt utan mer utvilad tomhet. Att jag inte har en massa som pockar på, stressar eller gnager inombords utan det är lugnt och stilla. Harmoniskt, jag vet inte om det beror på helgen som har varit, där jag verkligen var hemma med familjen, närvarande, aktiv och lycklig, eller om det beror på att jag spenderade en dag i Piteå med vänner som jag har saknat. Det kanske är tack vare kombinationen av båda sakerna, men egentligen behöver jag nog inte veta varför, jag är bara glad, tacksam, lycklig och lugn.

Det är mkt som känns bra nu, som att det på något sätt äntligen har klaffat, att jag fattar allt, vad det handlar om, vad jag handlar om, vad jag vill och känner.

Känns inte som så många frågetecken idag, jag vet vars jag är på väg, var jag är nu. Och just nu,- är det allt som krävs.

jag är lycklig, och det känns underbart.

kram alla
matilda och diverse

Publicerad 2011-03-21 13:07:20 i Allmänt,

häromdan fick jag en påminnelse av min kära kusin att jag inte har uppdaterat bloggen på ett tag, liksom här tar jag och är ovanligt duktig och grattar henne på födelsedagen också får man bara en massa skäll... nej men hon påminde mig lite snällt om det så nu tänkte jag ta tag i det.

Ibland grubblar jag mkt, ibland över onödiga saker, ibland över lite mer viktiga men på något sätt har jag alltid bottnat mina funderationer i samma sak; har allt en mening, finns det en orsak till allt? Jag lever lite med tanken av att allt måste ske av en anledning, att det finns en plan, annars skulle jag nog inte orka med tillvaron ibland, jag måste veta att det finns en mening, varför ska jag annars stiga upp ur sängen?

har grubblat mkt över varför jag är som jag är, vilket egentligen är rätt meningslöst, när man hela tiden försöker komma fram till vem jag är, varför jag inte kan vara som JAG vill. Har stört mig så otroligt mkt på min rastlöshet, att jag inte kan fokusera på saker som är lite mer "långsamma", det måste hela tiden ändras, ske saker, nya intryck,snabbt, snabbt, snabbt ska allt vara och jag fattar inte varför, blir galen på mig själv, irriterad och rådvill, vet inte vars jag ska ta vägen, jag önskar bara att jag hade kunnat bara vara på riktigt, utan en massa syn och hörselintryck.

Att jag kunde ha varit stadig, äkta och närvarande.

men nu är det inte så och jag håller hela tiden på att testa nya saker för att komma till bukt med problemet, senaste experimentet är att jag har handlat tuschpennor och målarmästarens ritblock för att se om det gör så att jag kan sitta i soffan mer än 15 minuter.

testade lite igår kväll medans Jens såg en film och det gick ganska bra,det är så pillrigt motiv, massor med små fält att hålla på med  och det var faktiskt riktigt roligt! när jag bara behöver färglägga och inte hitta på hela motivet så upptäckte jag att jag kan hänga med i filmen samtidigt som jag gör det där som får mig att kunna sitta still. Kändes riktigt skönt! Jag ska experimentera lite mer med det och se om det verkligen kan vara lösningen för mig, jag hoppas det.

Sen så har helgerna varit värst för mig tidigare men nu är jag glad över dom, har juh kommit till den här delen av året då man kan fara ut och hitta på saker, grilla, sola,titta på folk och helt enkelt vara  ute i naturen, bara det ger mig lite frid och skänker mig ett rätt bra lugn efteråt.

I helgen hade vi en helg som jag alltid kommer att minnas, helt underbar på så många sätt och jag känner mig extremt tacksam över att jag ibland är kapabel till att njuta av tillfällena när dom ges.

Jag vet inte varför jag alltid har gillat naturen, kanske tack vare min uppväxt, men jag verkligen älskar att vara ute i det fria. Det är nog det bästa som finns.

Är helt sjukt att jag, under tiden jag bodde i Piteå lyckades glömma bort hur mkt jag älskar skogen.

Förresten! Palt, är riktigt gott numera, jag och Jens kom på i helgen att vårat teamwork är oslagbart, och knåda paltdeg är bra terapi.

Håller även på med lite pyssel av alla dess slag, ett projekt är snart klart, men det kan jag inte berätta något om än.

Vet inte om jag har så mkt kvar att skriva om nu, jag tror det räcker, ska gå och ta tag i omplantering av alla våra krukväxter.

Ha det bra alla.

kram

vargar...

Publicerad 2011-03-06 12:17:28 i Allmänt,

Jag började fundera på en sak, såg just en bit av filmen misa mi. Den handalde om en tjej som ville rädda två vargungar vars mamma hade blivit dödad av tjuvskyttar. När den var slut så diskuterade jag och jens lite, eller funderade kanske man mer ska säga, om vargjakten. jag har nu inte så stor koll på det här ämnet så vad som är exakt fakta utelämnar jag men jag känner iaf att även om det är problem för samer och boskapsägare med vargar [nu skriker säkert min släkt av chock] så tycker jag inte att det som sker i sverige nu är rätt.

Det jag har hunnit uppfatta är att många har propagerat för jakt på varg för att hålla nere antalet men när dom fick göra det så "fuskade" dom.

Vargar parar sig för livet, vad jag vet så finns det ingen annan art som gör det. Och det har jägarna vetat om, så om vi säger att dom tex har tio vargar som dom får skjuta, då tar dom och skjuter en ur varje par. På det sättet har dom dödat 20 vargar i princip och alla deras avkommor som dom hade fått.

Det är juh systematisk utrotning! och det är inte acceptabelt. kan dom inte följa regeler? och vem har sagt att någon har rätt att utrota något på våran jord? vem ska ha rätt att säga att vargar inte får leva? dom finns av en anledning, samma sak med allt här i världen. till och med ondska.

Och för mig känns det här som ren ondska. Som sagt, vargar parar sig för LIVET, det betyder alltså att om man tex dödar hanen i ett par, och honan får gå resten av sitt liv och sakna han, lida och vara ENSAM! det är inte okej, om man nu får skjuta 10 vargar, vilket kanske behövs, det finns juh säsongsjakt på allt, älg, björn, ripa mm och det verkar fungera. Men om man nu ska skjuta vargar, då ska man inte fuska! för det här är inget annat än rent fusk. Skjut dom parvis, var lite mänskliga för tusan och gör åtminstone dom den tjänsten.

Tänk om någon skulle komma och döda din make/maka, skulle inte du lida? skulle inte du få en oöverkommelig hjärtesorg? det skulle då jag och jag vill inte och har inte tänkt utsätta någon för det, och vill inte att någon ska behöva bli utsatt för det.

varför då ta och systematiskt utsätta vargar för det?

Nej jag gillar det verkligen inte och stödjer det inte. dom som inte kan hålla sig till reglerna ska inte spela, eller leka. hur man nu vill uttrycka det. så ge fan i att jaga om ni inte kan sköta det mer humant.

nu blev jag nästan arg, gah. men . nu har jag åtmonstone fått ur mig det. som sagt. jag säger inte att mina funderingar helt stämmer med fakta för jag klarar inte av själsligt att fördjupa mig mer i det. Men det här är min åsikt, och för mig är den korrekt, mer krävs inte.

För sen så äter juh ingen vargarna heller, inte vad jag har hört. en sak att döda för mat. men att döda bara för att döda, ja det likställer väl människan med hitler. iaf i mina ögon. systematisk utrotning, kom ihåg det!

Vad skiljer det här från hitler? han åt juh inte heller det han dödade utan han ville bara utrota, som dom här jägarna [säger inte alla jägare] som inte kan hålla sig till reglerna.


konstigt ibland.

Publicerad 2011-03-06 10:54:39 i Allmänt,

Att bara vara, jag blir rastlös till tusen av det, fast iofs så kommer det juh något bra ur det, jag tar juh och gör allt jag kan då för att sysselsätta mig, städa, diska you name it!

Jag tror dock jens blir lite lidande av det, igår hade han hyrt två filmer, jag såg en fjärdedel kanske av en utav dom, ska försöka se den andra idag. men just nu är jag verkligen alldeles för rastlös, har stått och tärnat sidfläsk nu på morgonen bara för att ha något att göra.

Jag vet inte vad jag ska göra när jag blir såhär, jag har inte ro till att sitta still utan det känns som att jag hela tiden väntar på något, som att någonting ska hända och jag blir GALEN av det. Varför kan man inte bara sitta ner och känna lugnet, slöa framför tvn några timmar.

Iofs tror jag att jag är extra rastlös idag för att jag inte får träna nu på förmiddagen :/ har vilodag idag för det måste man väl ha en gång i veckan. Gjorde bara bodytest i morse för att regga vikten för dagen. Annars kan jag iaf säga att jag verkligen älskar Wii fit plus! jag tränar ca 2 timmar varje morgon numera och det känns verkligen inte så länge, tiden bara rinner bort, och samma sak med kilona och svetten. haha!

Nä men det är nog faktiskt den bästa balansen av träning som jag någonsin har testat förut. Kör juh en blandning av yoga/styrka och kondition. även lite hjärngympa för att varva ner i slutet. Grymt roligt så det rekommenderar jag till folket.

När jag tränar på dagarna så får jag som en härlig känsla i kroppen, jag blir lagomt avslappnad och inte lika ofokuserad och rastlös.

Kanske nya medicinen?

Undra om jag har berättat om jag och syrrans tradera race? vi spenderade en hel dag den här veckan och la ut barnkläder på tradera, sådana där klädpaket med typ 60 plagg i varje. Grymt jobbigt men det var också en bra grej för att bli av med lite rastlöshet. Sen så ska jag kanske börja plugga engelska snart, jag har juh jävligt bra betyg men saknar engelska B så det blir en bra grej att läsa upp, då får jag något att göra två timmar per dag dessutom så är det juh grymt roligt.

Och engelska har man juh alltid användning av.

men nu ska jag nog gå och baka muffins eller något innan det är dags för lunch,

hoppas alla får en riktigt härlig söndag.

kram

Om

Min profilbild

Kaffo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela