Välkommen till min blogg

här försöker jag tömma min hjärna, alla tankar som snurrar runt och runt. jag är varken mer eller mindre, bättre eller sämre utan helt enkelt bara Jag.

skogen och familjen

Publicerad 2008-09-25 10:52:59 i Allmänt,

I tisdags kväll kom jag tillbaka från Falkbo, har haft det riktigt kul och trevligt hemma hos mamma och pappa, hunnit göra en massa grejer där. bla gjort mitt projekt,det är inte helt klart men nästa gång ska jag göra det sista. kommer att bli riktigt fint faktiskt.eller jag tycker då det iaf:D





Lördagen for jag,brorsan och hans tjej Linn till mormor och hälsade på. fikade lite och surrade. Majvor [min moster] kom också dit och skulle mala köttfärs så jag passade på att få mitt hår toppat.Krister skjutsade mormor till affären en sväng och under tiden for jag och Linn runt i skogen och på potatisbacken för att fota lite. Var bla och kollade in en bäck som finns i närheten och då fick vi se att en bäver hade byggt sig en egen liten damm där, var riktigt läckert att se. så sjön som är i anslutning till den har fått förhöjd vattennivå, vilket resulterar i att det ser ut som om diverse träd och annan växtlighet ser ut att växa mitt i den.

 

vi tog även och trängde in oss alla i mormors bil och körde till knipbäcksvägen och kollade in vägarna där, hittade ett gammalt rävgryt och rev ner ett gammalt älgtorn. var mkt minnen i rörelse när man åkte där. minns juh hur man brukade vara där och plocka hjortron med mormor,morfar, mamma och pappa. riktigt nice.sen blev det även en sväng förbi pettersås och kolla in renoveringen.

På kvällen blev det rätt slappt:D jag mamma och pappa blev själv hemma så vi bara slappade och såg film, var rätt mysigt faktiskt. det är något speciellt med att vara hemma på hösten.

Söndagen drog jag förbi Norrbacka med brorsan och Linn. var länge sen jag var där och jag blev riktigt sugen på att basta och bada, men jag skulle väl ha åkt på en dunderförkylning om jag hade gjort det :D var även förbi mormor en sväng till och sen blev det till att vara hemma och bara socialisera:D

Måndagen följde jag med mamma och pappa till arvidsjaur. skulle vara med mamma på gamla prästgården och kolla in den. Fastnade direkt i diverse småböcker om folket som har bott i arvidsjaur ända sen dom första nybyggarna kom dit. för övrigt så var det riktigt mysigt där. Köpte mig även en ny vintermössa där, Morsan visade mig den bland all hemslöjd som dom säljer och jag fastnade nästan direkt för den. Var juh lite dum som inte tänkte på att fota där men om nån någonsin far till arvidsjaur så bör dom fara förbi där en sväng. är riktigt kul att läsa allt och se alla gamla grejer.För övrigt så kom det dit en turist från belgien? [tror iaf det var det] hon började snacka me mig men jag förstod kanppt hälften.hon mummlade så mkt:D men av nån konstig anledning så förstod mamma precis allt hon sa. hur som have så undrade hon om vi sålde en viss skiva av nån samisk grupp men tyvärr så gjorde vi inte det. så efter lite googlande och diverse så lyckades vi hitta ett ställe där dom sålde den. tyvärr var det på jokkmokks museum men kvinnan blev ändå grymt glad och skulle ringa dit. Var riktigt roligt att snacka lite engelska men grymt förvirrande, sen blev jag juh lite snopen när mamma förstod exakt vad hon sa men inte jag. För mig kunde hon lika gärna ha snackat grekiska. Hälften vara bara en massa mummel. eller så behöver jag kanske tvätta öronen ?!



När mamma hade slutat drog vi på samhället och kollade i lite butiker sen bar det av hemåt för att ha en myskväll ala mamma och mig. Pappa åkte till stockholm på eftermiddagen och brorsan skulle vara i arvidsjaur så vi passade på att äta gomiddag och sen glass med varma bär till efterrätt.

Tisdagen blev rätt lugn. jag stannade hemma själv,bar ved,hängde tvätt mm och packade inför återfärden på kvällen. var lite trist att fara hem men på ett sätt så längtade jag tillbaka till piteå. Blev att jag lejde skjuts med brorsan hem eftersom jag helt plötsligt hade fem blommor och en massa mat som jag skulle ta med mig.



Igår så kände jag mig iaf rätt så utvilad när jag traskade iväg till mina möten, tog det rätt lugnt hela dagen.hälsade på nettan och danne en sväng, handlade lite osv. På eftermiddagen kom Hjalmar och vi käkade renstek med strips,sallad och persiljesmör. var grymt gott.sen gick vi förbi netttan och danne en sväng med en laddare och sen var det bara seriös mysstund som gällde.



Tarja och danne,nettan lyckades jag inte fånga på bild :D

Idag får vi se vad jag hittar på.funderar på om jag ska dra på stan en sväng:D måste iaf förbi nettan och danne också ska jag juh fara på polisstationen och fixa mig en ny legitimation:D

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kaffo

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela